Vad är Alftaprodukter?

 

Den frågan ställde vi oss inför det första mötet med den nya kunden. Nu vet vi mer.

Alftaprodukter är ett företag som bland annat renoverar hydraulpumpar och hydraulmotorer till skogs- och entreprenadmaskiner.

Så vad visste vi om hydraulik innan vi gick in i det här samarbetet? Inget, det ser vi som en fördel då vi ska lära känna en ny kund. Att gå in med ett öppet sinne och tomma blad för att förstå marknaden, produkten och kunden. Det ger tillsammans med kundens kunskap ett bredare perspektiv och gör det enklare för oss att ta fram en kommunikation som attraherar och hjälper målgruppen att hitta det de söker.

Uppdraget var att flytta befintlig hemsida till ny plattform för att göra framtida underhåll enklare för Alftaprodukter. Vi tog också tillfället i akt att se över struktur och innehåll för att göra sidan mer anpassad för sökmotorer. Men först, bilder!

 
 
 

Professionella bilder

Efter en grundlig genomgång av hemsida och befintligt innehåll tog Pricksäker fram en lista med förslag på bilder att komplettera med. Under en halvdag på plats hos Alftaprodukter tillsammans med fotograf Maria G Nilsson och Pricksäkers Sofia Leanders betades listan effektivt av och vi kunde se fram emot en leverans på ca 100 bilder att uppdatera bildbanken med. Fokus var givetvis de detaljbilder som saknades till hemsidan men också många bilder med personal som inger förtroende och speglar kundservice.

 
 

Ny hemsida

 

Tillsammans med de nya bilderna och all befintlig information kunde vi börja att bygga en funktionell och attraktiv hemsida.

Mobilvänlighet är alltid en prioritet i vårt arbete, så även denna gång. Alftaprodukters kunder är i stort behov av att hitta rätt och att enkelt kunna ta kontakt när de fått fel på sin maskin. Ute på fältet är det mobilen som är redskapet för det. Ett driftstopp är dyrt och då vill Alftaprodukter finnas där för snabb hjälp.

 
 

Uppdrag

Projektledning, fotografering av varumärkesbyggande bilder samt bygge och publicering av ny hemsida. Målet var en funktionell och uppdaterad hemsida som ska vara mobilvänlig och lätt för Alftaprodukter att uppdatera.

Uppdragsgivare

Alftaprodukter tillhandahåller tjänster och produkter inom hydraulik och styrsystem för skogs- och entreprenadmaskiner, med butik, verkstad och kontor i Alfta.

Kommentar från Pricksäker

Att flytta material från en plattform till annan kan verka tidskrävande och kanske förgäves. Men faktum är att enkelheten med det nya verktyget överväger och lönar sig genom att kunden själv kan uppdatera sidan framgent.

 
 
 

“Att lämna över hemsidan i era händer kändes tryggt. Lyhördheten och det professionella bemötandet gjorde att vi kunde fokusera på vårt medan ni byggde upp hemsidan.

Resultatet är allt vi kunde önska, en informativ, användarvänlig och snygg hemsida där den nya plattformen medför att vi på ett enkelt sätt själva kan administrera sidan.”

//Caroline Söderqvist, Platschef Alftaprodukter

 
 

Webbdesign
Pricksäker
Om Pricksäker >

Uppdragsgivare
Alftaprodukter
Gå till webbsida >

 
 
Föregående
Föregående

Namn på nytt varumärke & design av logo

Nästa
Nästa

En hemsida som är enkel att uppdatera