Hur mycket innehåll behöver en hemsida ha?

Oavsett vem som är kunden eller önskade besökare så behöver din hemsida ett relevant, strukturerat och professionellt innehåll för att synas väl på Google.

Ju mer relevant text och tydliga rubriker som ger svar på “Googlarens” frågor – Desto mer organisk trafk.

 
 
 

publikamiljoer.se

I vårt arbete med en ny hemsida för Publika Miljöer AB blev därför en stor del av uppdraget att först kategorisera tjänsterna. På det sättet kan de läggas upp i menyn och få en varsin undersida med information som är relevant för respektive tjänst. Ett gott utgångsläge för att löpande kunna bygga vidare hemsidan med text och bilder.

Ett vanligt misstag när man vill ha “en enkel hemsida” är att lägga all sin info om alla produkter och tjänster på en och samma sida. Visst det blir lätt för besökaren att hitta den info man behöver, men det blir svårt för Google att veta vad din sida egentligen handlar om.

Ett annat klokt sätt att tillföra ett värde för besökaren samtidigt som man fyller hemsidan med mer relevant text är att ha en undersida med FAQ (vanliga frågor & svar). Här har du möjlighet att besvara vanligt förekommande frågor samtidigt som du ökar chanserna att driva organisk trafik till din hemsida.

Ett tredje tips på hur du kan tillföra mer innehåll till din hemsida är att presentera referensobjekten som artiklar med text rubriker och bilder istället för som ett galleri med bara bilder.

 
 

Uppdrag

  • Flytt av befintligt innehåll till ny plattform med ny struktur och layout.

  • FAQ – Undersida med Frågor & Svar

  • Textbearbetning med SEO som huvudsyfte.

  • En funktion för att posta referensobjekt med text och bild som automatiskt visas på förstasidan.

  • Eget inlogg till kunden som själv kan hantera uppdateringar av sidan.

Uppdragsgivare

Publika Miljöer AB levererar tjänster inom klinkerläggning och plattsättning i offentliga miljöer så som hotell, butiker, restauranger och industrier.

Ett rikstäckande företag med kontor och verkstad för vattenskärning i Bollnäs.

Kommentar från Pricksäker

Att strukturera innehållet till en hemsida kan vara en sund utmaning både för oss och beställaren. Det är intressant vilka frågeställningar som blir belysta och vilka slutsatser det leder till. Det blir en nödvändighet att kristallisera både produkter, tjänster och målgrupper. Inte alltid så självklart som man själv kanske tror.

Nästa
Nästa

En logotyp som följer företagets riktning framåt